تاثیر اختلالات اینترنت در کسب وکار ها
بررسی اثرات اختلالات اینترنت در کسب و کار ها
متاسفانه با شکل گیری وضعیت اخیر و ایجاد اختلالات سراسری در اینترنت، بسیاری از سایت ها و کسب و کار های الکترونیک دچار مشکل شده اند. اما این مشکلات در چه بخش هایی بوده است و جلوگیری از آن ها تا چه حد امکان پذیر است.
شبکه مجازی و آثار اختلالات اینترنت
متاسفانه این دسته از کسب و کار ها در این ایام بیشترین آسیب را می بینند. چرا که این پلتفرم ها اول از همه با قطعی کامل رو به رو می شوند. این قطعی عملا جلوی فعالیت هر کسب و کار فعال در فضای مجازی را می گیرد. این اتفاق باعث می گردد تا خرید و فروش اجناس کسب و کار بسیاری در زمان قطعی با توقف کامل رو به رو شود. که متاسفانه برای این عزیزان تنها راه حل موجود استفاده از نرم افزار های فیلتر شکن است که با این حال بسیاری از مردم به این نرم افزار ها دسترسی ندارند.
کسب و کار های الکترونیک مبتنی بر وب
آثار اختلالات را در بخش های مختلف یک کسب و کار می شود بررسی نمود. زیرساخت های مبتنی بر وب یا کانال های فروش مبتنی بر وب و تجارت الکترونیک همگی سهمی از این اختلالات دارند. اما تا چه میزان می شود با این آثار مقابله نمود و از آن ها جلوگیری کرد.
زیر ساخت های ارتباطی
موسسه های کوچک و بزرگ برای بر قراری ارتباط میان شعب و یا دفاتر خود از زیرساخت های مبتنی بر اینترنت استفاده میکنند. در بسیاری از موارد سازمان ها ارتباط دفاترشان در داخل کشور است و این اختلال تاثیری بر روی ارتباط درون سازمانی ندارد. اما برای برخی نیز ممکن است اینگونه نباشد. بکارگیری پروتکل ها و تکنولوژی های خاصی نیز ممکن است تاثیر پذیر از این اختلالات باشند.
راه حل اول برای حفظ این زیرساخت در شرایط این چنینی داشتن یک سرور ارتباطاتی در داخل کشور است. از این سرور می توان برای حفظ ارتباط میان شعب و دفاتر استفاده نمود.
راه حل دوم توانایی جایگزینی زیر ساخت ارتباطی مبتنی بر پلتفرم های خارجی با راه حل های موقت از قبیل بکاگیری سیستم های اشتراک گذاری درون سازمانی است.
حفظ کارآیی باید در اولویت هر موسسه یا کارخانه ایی باشد که در این ایام دچار مشکل شده است. اما ایجاد این زیر ساخت ها برای بسیاری کار آسان و کم هزینه ایی نیست. و برخی از شرکت های ایرانی باید از زیرساخت های موجود استفاده نمایند.
وب سایت ها اولین کانال فروش
خوشبختانه پس از تجربه های گذشته بسیاری توانسته اند با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند و می دانند برای رهایی از این اختلالات باید از چه ویژگی هایی استفاده نمایند. وب سایت ها از ویژگی های بسیاری استفاده میکنند که وابسته به سازمان های ارائه دهنده بزرگی همچون آمازون و گوگل است. اختلالات اولین آسیب های جدی را به نتایج این وب سایت ها در موتور های جوستجو میزند. پس از قطعی اینترنت، این سایت ها که اقلب در داخل کشور میزبانی می شوند دیگر از سوی گوگل دسترسی ندارند. همین امر باعث می شود تا موتور جوستجوی گوگل تصور کند شما سایتتان را حذف کرده اید. یا دچار مشکل شده اید. در بسیاری از موارد این خسارت خفیف است اما همین قطعی هرچند کوتاه می تواند به از دست رفتن بسیاری از مشتریان تبدیل شود.
برای کاهش حداکثری خسارت های ناشی از قطعی اینترنت می توان میزبانی سایت ها را به داخل کشور انتقال داد و یا در صورت بین المللی بودن این سایت ها از برخی از API های خارجی که احتمال قطعی آن ها بیشتر می رود استفاده نکرد. برای مثال در روز های گذشته سرویس دهنده های FONTAWSOME .و API آن با قطعی یا اختلال های زیادی مواجه بوده است که نتیجه در کند شدن یا عدم باز شدن صحات وب داشته است.