سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست ؟
توضیحی برای سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوا که اغلب به اختصار CMS نامیده می شود، نرم افزاری است که به کاربران کمک می کند تا بدون نیاز به دانش فنی تخصصی، محتوا را در یک وب سایت ایجاد، مدیریت و اصلاح کنند.به زبان ساده تر، سیستم مدیریت محتوا ابزاری است که به شما کمک می کند بدون نیاز به نوشتن همه کدها از ابتدا (یا حتی بدانید که چگونه کدنویسی کنید) یک وب سایت بسازید.
به جای اینکه سیستم خود را برای ایجاد صفحات وب، ذخیره تصاویر و سایر عملکردها بسازید، سیستم مدیریت محتوا تمام زیرساخت های اساسی را برای شما مدیریت می کند تا بتوانید روی قسمت های رو به جلوتر وب سایت خود تمرکز کنید.
یه مثال ساده میزنیم . ورد پرس ساده ترین نمونه یک سیستم مدیریت محتوا میباشد . بیایید با ایجاد یک محتوا شروع کنیم. بدون سیستم مدیریت محتوا، باید یک فایل HTML ثابت بنویسید و آن را در سرور خود آپلود کنید (به نظر پیچیدس، درسته؟).با یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس، می توانید محتوای خود را در رابطی بنویسید که کمی شبیه Microsoft Word است:
این خیلی ساده تره .به طور مشابه، برای آپلود و مدیریت رسانه ها، مانند تصاویر، به جای اینکه نیاز به تعامل مستقیم با وب سرور خود داشته باشید، فقط باید سیستم خودتون رو Brows کنید و فایل مورد نظرتون رو انتخاب کنید .
با این حال، سیستم مدیریت محتوا فقط یک رابط مدیریت باطن نیست. همچنین باعث میشود تمام محتوایی که ایجاد میکنید دقیقاً همانطور که میخواهید برای بازدیدکنندگانتان نمایش داده شود. یعنی شما تعیین میکنید که چه دسته بندی هایی وجود داشته باشه و یا حتی جایگاه قرار گیری این دسته بندی هارو تعیین کنید .
اجزای تشکیل دهنده سیستم مدیریت محتوا یا CMS
چه چیزی یک سیستم مدیریت محتوا را تشکیل می دهد؟
در یک سطح فنی تر، یک سیستم مدیریت محتوا از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
1- برنامه مدیریت محتوا (CMA) – این بخشی است که به شما امکان می دهد در واقع محتوا را در سایت خود اضافه و مدیریت کنید.
2- برنامه تحویل محتوا (CDA) – این فرآیند پشت صحنه و پشت صحنه است که محتوایی را که در CMA وارد میکنید میگیرد، آن را به درستی ذخیره میکند و برای بازدیدکنندگان شما قابل مشاهده میکند.
این دو سیستم با هم نگهداری وب سایت شما را آسان می کنند.
چگونه یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS تهیه کنیم ؟
وردپرس رایج ترین نمونه از یک سیستم مدیریت محتوا است. در حالی که مطمئناً سیستم های مدیریت محتوای دیگری نیز وجود دارد، وردپرس بیش از 65.1 درصد از سهم بازار را در وب سایت هایی با سیستم مدیریت محتوای شناخته شده حفظ می کند.
معمولا شرکت ها یا اشخاصی که دنبال پیچیدگی خاصی نیستند و همچنین توان بیشتر هزینه کردن رو ندارن به سراغ ورد پرس میرن . همین باعث میشه که این شرکت ها یا افراد رفته رفته با مشکلاتی از جمله کندی وبسایت مواجه بشن . چرا که اگه بحث پایگاه داده ورد پرس به درستی مدیریت نشه ، همچین مشکلاتی رو بوجود میاره . پس اگه قرار نیست که شما پایگاه داده ورد پرسی خودتون رو مدیریت کنید یا تیم آی تی ندارید که اینکار رو براتون انجام بده باید به سراغ CMS های اختصاصی بروید .
تیم های زیادی از جمله تیم IWEB توانایی ساخت و ارائه CMS های اختصاصی بر حسب نیاز های فرد ، فروشگاه و حتی کمپانی های بزرگتر رو دارند . که به مراتب بهینه تر و بازخورد بهتری رو به نسبت Word Press دارند .